Skaldemans Ostkaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 500 g avrunnen keso
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 dl hackade mandlar
  • Lite smör till formen
  • Kryddning efter smak, man kan ta 1 droppe bittermandel, kornen från 1/2 vaniljstång, rivet citronskal eller 1/2 g saffran

Tillagningssätt

  1. Låt gärna keson rinna av ett par timmar i en silduk, eller snabbt i en sil.
  2. Blanda ihop ingredienserna och häll smeten i en ganska liten (18×25 cm) smörad långpanna.
  3. Grädda vid 160-170 grader i ca 40-45 minuter.
  4. Låt kallna lite och servera ljummen med lite färska eller tinade bär och vispad grädde.

Kommentera

Nästa Ugnsbakad bananpannkaka (GI)

Giglio.se