Räkpizza GI/LCHF

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser för ca 3 pizzor

  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 100 g riven smakrik ost
  • 4 msk fiberhusk
  • 3 dl pofiber
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 krm salt

Fyllning per pizza (ca mängder)

  • 1 dl Tomatsås
  • 2 dl smakrik riven ost
  • 1 dl rökt finhackad valfritt salami
  • 1,5 dl handskalade räkor
  • 1-3 tsk curry
  • (ev 1/2 banan, 1 konserverad ananasskiva)

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 200 g.
Värm mjölken så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svlla i 10 minuter. Lägg degen på ett bakplåtspapper av god kvalitet (jag använder toppits) och ett gladpack ovanpå. Kavla ut degen till 3-4 mm. Ta bort gladpacket och lägg en tallrik ovan degen och skär runt med kniv. Ta bort tallriken och skär bort överflödig deg. Pensla med olja.
Grädda därefter bottnarna i ca 10 minuter i mitten av ugnen innan du tar ut den och lägger på tillbehören.

Grädda i 15 minuter ca i 200 grader, servera en god bearnaise till och gärna pizzasallad!

Källa: Åse56 kilo


Kommentera

Nästa Snabb glass

Giglio.se