Pasta med lax och spenatsås
Ingredienser
- 4 st. laxfiléer
- pasta (jag tog lchf pasta från CarbZone, men det går med squash pasta också, kanske ännu godare)
- ca 200 gr bladspenat
- vispgrädde, ca 4 dl
- smör eller olivolja
- creme fraiche, ca 1dl
- timjan
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 fiskbuljong tärning
- några droppar citronsaft
- salt, peppar
Tillagningssätt
Börja med att hacka upp laxen i tärningar på cirka 2cm.
Värm upp en djupare stekpanna med lite smör eller olivolja.
När smÃöet har smält lägg i laxbitar och stek tills det blir fin färg på alla sidor.
Dela vitlöken till lite större bitar och stek tillsammans med laxen någon minut.
Häll i grädden, creme fraiche, fiskbuljong, timjan, citronsaften, spenaten och salt och peppar.
Koka sedan upp detta under svag värme i ca 10 minuter.