Pasta med kyckling, valnötter och rucola

Recept Enkel och snabb matlagning med få ingredienser

Ingredienser

  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 msk olivolja
  • 300 g pasta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl valnötskärnor
  • 1 st rucola, (ca 80 g) ask
  • 4 msk parmesanost, riven, + 1 dl flagad
  • 1 st kycklinginnerfiléer, (ca 350 g) förp

Tillagningssätt

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet.
2. Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar vardera.
3. Fräs kycklingbitarna i olja i en stekpanna ca 5 min. Låt valnötterna fräsa med den sista minuten.
4. Koka ihop crème fraiche och det sparade pastavattnet i en kastrull. Vänd ner pasta, rucola och den rivna osten. Blanda i kyckling och nötter och låt allt bli genomvarmt. Strö över flagad parmesan och peppra.

Ca 600 kcal
per portion 22 g fett  39 g protein
57 g kolhydrater

 

Recept från ALLT OM MAT


Kommentera

Nästa Äggfri sockerkaka/tårtbotten

Giglio.se