Pasta med kyckling, valnötter och rucola
Recept Enkel och snabb matlagning med få ingredienser
Ingredienser
- 1 krm svartpeppar, nymald
- 1 msk olivolja
- 300 g pasta
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl valnötskärnor
- 1 st rucola, (ca 80 g) ask
- 4 msk parmesanost, riven, + 1 dl flagad
- 1 st kycklinginnerfiléer, (ca 350 g) förp
Tillagningssätt
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet.
2. Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar vardera.
3. Fräs kycklingbitarna i olja i en stekpanna ca 5 min. Låt valnötterna fräsa med den sista minuten.
4. Koka ihop crème fraiche och det sparade pastavattnet i en kastrull. Vänd ner pasta, rucola och den rivna osten. Blanda i kyckling och nötter och låt allt bli genomvarmt. Strö över flagad parmesan och peppra.
Ca 600 kcal
per portion 22 g fett 39 g protein
57 g kolhydrater
Recept från ALLT OM MAT