Ny recept på fikabröd från LCHF-recept

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1,5 dl mandelmjöl (ev annat nötmjöl)
  • 0,5 dl krossade linfrön
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 msk havrekli ( 2,7 g kolh)
  • 1 krm malen kardemumma (alt. brödkrydda)
  • solrosfrön att strö över

Tillagningssätt

  1. Sätt på ugnen på 200 grader, ta fram muffinsplåten
  2. Vispa med elvisp 4 ägg 1-2 min tills de blir fluffiga, tillsätt 2 tsk fiberhusk och vispa ihop snabbt, låt stå 5 min och svälla lite
  3. Mät upp och mal 1 dl mandel till 1,5 dl mandelmjöl, eller köp färdigt mandelmjöl
  4. Tillsätt till mjölet linfrökross, pofiber, havrekli, kardemumma och blanda
  5. Ta en slickepott eller stor sked och vänd ner mjölet i äggvispet, rör ihop lite lätt så smeten blandar sig.
  6. Klicka upp ca 2 msk smet i varje form i plåten, eller i 6 stora muffinsformar i papp eller silikon
  7. Grädda ca 16-18 min i mitten av ugnen

Kommentera

Nästa Kycklingklubbor med gräddgrönsaker

Giglio.se