LCHF Pannacotta

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 1 st vaniljstång
  • 2 st gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1.5 msk sötströ eller annat sötningsmedel
  • ev 0,5 saffran (för lite mer julig känsla)

Garnering

  • ca 1 dl frysta bär t.ex. hallon, blåbär

Tillagningssätt

  1. Gör ett snitt i vaniljstången och ta en sked och skrapa ur vaniljfröna.
  2. Lägg gelatinblad i blöt.
  3. Mät upp grädde och sötströ i en kastrull och tillsätt både vaniljstången och vaniljfröna (och ev saffran).
  4. Låt koka upp, sänk värmen och låt koka ca 5 minuter för att få ut vaniljsmaken.
  5. Plocka upp vaniljstången och släng den. Ta av kastrullen från plattan.
  6. Krama ur gelatinbladen  och vispa  ner dem så att de smälter.
  7. Häll upp i portionsglas. Låt stå och svalna i rumstemperatur först och ställ sedan in i kylen. 
  8. Fördela färska eller frysta bär över.

Kommentera

Nästa Snabb pressgurka lchf

Giglio.se