LCHF knäckebröd

Recept LCHF Bröd

Ingredienser

  • 2 dl mandelmjöl (för icke LCHF går bra med majsmjöl eller potatismjöl) eller 1 dl mandelmjöl och 1 dl majsmjöl (då får brödet mer gul färg)
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ dl krossade linfrön

Tillagningssätt

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt ½ dl rapsolja och 2 ½ dl kokande vatten.
  3. Blanda allt till en deg/smet. Det blir ganska kladdigt.
  4. Dela degen i två delar och lägg på plåtar med bakplåtspapper under.
  5. Lägg ett bakplåtspapper över och platta till degen eller ännu enklare med slickepott :)
  6. Strö lite salt över brödet.
  7. Ställ båda plåtarna i ugnen, efter ca 25 min byt plats på plåtarna.

150° ca 50-55 min


Kommentera

Nästa Gräddsås

Giglio.se