LCHF knäckebröd
Ingredienser
- 2 dl mandelmjöl (för icke LCHF går bra med majsmjöl eller potatismjöl) eller 1 dl mandelmjöl och 1 dl majsmjöl (då får brödet mer gul färg)
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl pumpakärnor
- ½ dl krossade linfrön
Tillagningssätt
- Blanda alla torra ingredienser.
- Tillsätt ½ dl rapsolja och 2 ½ dl kokande vatten.
- Blanda allt till en deg/smet. Det blir ganska kladdigt.
- Dela degen i två delar och lägg på plåtar med bakplåtspapper under.
- Lägg ett bakplåtspapper över och platta till degen eller ännu enklare med slickepott :)
- Strö lite salt över brödet.
- Ställ båda plåtarna i ugnen, efter ca 25 min byt plats på plåtarna.
150° ca 50-55 min