LCHF Kladdkaka
Upplagt av admin den 2012-01-07 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Ingredienser
- 4 ägg
- 200 g Philadelfiaost original
- 1 msk vaniljsocker
- 100 g brynt smör
- 100 g mörk choklad
- 1/2 dl kakao
- ev. flagad mandel eller valfria nötter
Tillagningssätt
- Sätt ugnen på 175 grader
- Bryn smöret gyllenbrynt
- Låt smöret sen svalna en aning och tillsätt chokladen bruten i bitar, och rör så att chokladen smälter
- Vispa i kakao i chokladsmöret
- Vispa äggen och vaniljsockret fluffigt, i minst 5 minuter
- Tillsätt osten, lite i omgångar och fortsätt vispningen
- Rör försiktigt ner chokladsmöret med en slickepott och blanda väl
- Häll smeten i springformen och strö över eventuell mandel eller nötter
- Grädda på mittersta falsen i 15 - 20 minuter (den kortare tiden för mer kladdig kaka)
- Servera med vispgrädde.
Kommentera
Nästa Kycklinggryta med svamp