LCHF Kladdkaka

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 200 g Philadelfiaost original
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g brynt smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl kakao
  • ev. flagad mandel eller valfria nötter

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Bryn smöret gyllenbrynt
  3. Låt smöret sen svalna en aning och tillsätt chokladen bruten i bitar, och rör så att chokladen smälter
  4. Vispa i kakao i chokladsmöret
  5. Vispa äggen och vaniljsockret fluffigt, i minst 5 minuter
  6. Tillsätt osten, lite i omgångar och fortsätt vispningen
  7. Rör försiktigt ner chokladsmöret med en slickepott och blanda väl
  8. Häll smeten i springformen och strö över eventuell mandel eller nötter
  9. Grädda på mittersta falsen i 15 - 20 minuter (den kortare tiden för mer kladdig kaka)
  10. Servera med vispgrädde.

Kommentera

Nästa Kycklinggryta med svamp

Giglio.se