LCHF glass- grundrecept

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st ägg
  • 2 msk sötströ eller stevia eller sukrin (eller ca 0.5 dl strösocker)
  • 0.5 tsk äkta vaniljpulver

Tillagningssätt

  • Vispa grädden lagom hårt med elvisp.
  • Knäck äggen i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver.
  • Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp. Du behöver inte göra rent elvisparna från grädden.
  • Tillsätt grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.

Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt.

Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.

Min inspiration: recepten.se


Kommentera

Nästa Skaldemans Ostkaka

Giglio.se