LCHF glass- grundrecept
Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 3 st ägg
- 2 msk sötströ eller stevia eller sukrin (eller ca 0.5 dl strösocker)
- 0.5 tsk äkta vaniljpulver
Tillagningssätt
- Vispa grädden lagom hårt med elvisp.
- Knäck äggen i en bunke och tillsätt sötströ och vaniljpulver.
- Vispa till en ljusgul fluffig smet ca 20 sekunder med elvisp. Du behöver inte göra rent elvisparna från grädden.
- Tillsätt grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.
Med glassmaskin: Häll glass-smeten i glassmaskinen och kör tills glassen är klar, ca 20 minuter. Frys in glassen om du inte vill äta den direkt.
Utan glassmaskin: Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.
Min inspiration: recepten.se