Lax med sesamfrön

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 600 gr laxfile
  • salt och vitpeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • 4 msk olivolja

Rostad fänkål

  • 2 st fänkål
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 1 tsk havssalt
  • grovmalen svartpeppar

Kall gurksås

  • 1 st slanggurka (grön gurka)
  • 2 dl crema fraiche
  • rivet skal av en citron
  • salt och peppar

Tillagningssätt

  1. Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Dela gurkan och skär den i 1 centimeter stora tärningar. Vispa crème fraiche hårt och blanda i citronskal och gurka. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt till servering.
  2. Värm ugnen till 250°C. Dela fänkålen och skär den i klyftor. Lägg fänkålen i en smord ugnssäker form droppa över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i cirka 15 minuter.
  3. Strö över pumpafrön, havssalt och svartpeppar. Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med salt och peppar.
  4. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen i dem. Häll olivolja i en stekpanna och stek laxbitarna cirka 5 minuter per sida. Servera sesamlaxen med rostad fänkål och en klick gurksås.

Kommentera

Nästa LCHF Kladdkaka med mandelmjöl

Giglio.se