Lax med sesamfrön
Upplagt av admin den 2013-03-09 20:26
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 600 gr laxfile
- salt och vitpeppar
- 1 dl sesamfrön
- 4 msk olivolja
Rostad fänkål
- 2 st fänkål
- 0,5 dl pumpafrön
- 1 tsk havssalt
- grovmalen svartpeppar
Kall gurksås
- 1 st slanggurka (grön gurka)
- 2 dl crema fraiche
- rivet skal av en citron
- salt och peppar
Tillagningssätt
- Tvätta citronen noga och riv skalet fint. Dela gurkan och skär den i 1 centimeter stora tärningar. Vispa crème fraiche hårt och blanda i citronskal och gurka. Krydda med salt och peppar. Ställ svalt till servering.
- Värm ugnen till 250°C. Dela fänkålen och skär den i klyftor. Lägg fänkålen i en smord ugnssäker form droppa över olivolja och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i cirka 15 minuter.
- Strö över pumpafrön, havssalt och svartpeppar. Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med salt och peppar.
- Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen i dem. Häll olivolja i en stekpanna och stek laxbitarna cirka 5 minuter per sida. Servera sesamlaxen med rostad fänkål och en klick gurksås.
Kommentera
Nästa LCHF Kladdkaka med mandelmjöl