Lättlagad currykyckling med ketchupmarinad

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileér
  • 1 röd paprika
  • 6 dl matlaggningsgrädde
  • 1 dl ketchup
  • 3 tsk currykrydda
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk creme fraiche (ex med franska örter)

Tillagningssätt

  1. Dela på kycklingfiléerna om dom är stora. Lägg dom i en ugnsfast form.
  2. Blanda ihop ketchupen, 1 tsk svartpeppar, 1 tsk salt och 1 tsk curry i en skål.
  3. Pensla kycklingfiléerna med ketchupblandningen.
  4. Ställ in kycklingfiléerna på 225° i ugnen i ca 30 min (tills de blir genomstekta). Tar lite olika tid beroende på hur stora filéerna är eller om dom är frysta.
  5. Blanda matlagningsgrädden och ca 2 tsk curry, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar och buljongtärningen i en kastrull. Värm upp långsamt tills buljongtärningen har smält.
  6. Tärna paprikan.
  7. Ta ut formen med kycklingfiléerna ur ugnen. Häll gräddblandningen och paprikan över kycklingen.
  8. Ställ in allt i ugnen på 200° i ca 20 min.
  9. Färdig att serveras!
  10. Gott med en klick créme fraiche (franska örter) till som sås.

Receptkälla: Kokaihop


Kommentera

Nästa Heta räkor med skal

Giglio.se