Lättlagad currykyckling med ketchupmarinad
Ingredienser
- 4 st kycklingfileér
- 1 röd paprika
- 6 dl matlaggningsgrädde
- 1 dl ketchup
- 3 tsk currykrydda
- 2 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 burk creme fraiche (ex med franska örter)
Tillagningssätt
- Dela på kycklingfiléerna om dom är stora. Lägg dom i en ugnsfast form.
- Blanda ihop ketchupen, 1 tsk svartpeppar, 1 tsk salt och 1 tsk curry i en skål.
- Pensla kycklingfiléerna med ketchupblandningen.
- Ställ in kycklingfiléerna på 225° i ugnen i ca 30 min (tills de blir genomstekta). Tar lite olika tid beroende på hur stora filéerna är eller om dom är frysta.
- Blanda matlagningsgrädden och ca 2 tsk curry, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar och buljongtärningen i en kastrull. Värm upp långsamt tills buljongtärningen har smält.
- Tärna paprikan.
- Ta ut formen med kycklingfiléerna ur ugnen. Häll gräddblandningen och paprikan över kycklingen.
- Ställ in allt i ugnen på 200° i ca 20 min.
- Färdig att serveras!
- Gott med en klick créme fraiche (franska örter) till som sås.
Receptkälla: Kokaihop