Lammrostbiff

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 400 gr lammrostbiff
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk finhackad mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Tillagningssätt

  1. Lägg rostbiffarna i en plastpåse eller skål och blanda dem med pressad citron, vitlök, peppar och mynta. Låt dem ligga svalt i ca 15-20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Ta rostbiffarna ur marinaden.
  4. Torka dem torra och salta runt om.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn rostbiffarna runt om på hög värme ca 1 minut.
  6. Lägg dem i en ugnssäker form.
  7. Stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 65°.
  8. Täck rostbiffarna med folie och låt dem vila i rumstemperatur ca 30 min.
  9. Strö över med hackad vitlök och mynta.

Jag har serverat till familjen med klyftpotatis och tsatsiki. För mig var det tsatsiki.


Kommentera

Nästa Ostbröd

Giglio.se