Lammrostbiff
Ingredienser
- 400 gr lammrostbiff
- 2 tsk citronsaft
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk finhackad mynta
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
Tillagningssätt
- Lägg rostbiffarna i en plastpåse eller skål och blanda dem med pressad citron, vitlök, peppar och mynta. Låt dem ligga svalt i ca 15-20 minuter.
- Sätt ugnen på 175°.
- Ta rostbiffarna ur marinaden.
- Torka dem torra och salta runt om.
- Hetta upp olja i en stekpanna och bryn rostbiffarna runt om på hög värme ca 1 minut.
- Lägg dem i en ugnssäker form.
- Stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 65°.
- Täck rostbiffarna med folie och låt dem vila i rumstemperatur ca 30 min.
- Strö över med hackad vitlök och mynta.
Jag har serverat till familjen med klyftpotatis och tsatsiki. För mig var det tsatsiki.