Kycklingsoppa
Ingredienser
- 2-3 kycklingvingar
- 1 grovt riven morot
- 1 msk Vegeta
- Salt, peppar
- Lite smör
- 2 msk mandelmjöl
- 1 ägg
- 2 tsk pofiber
- 2 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk Persilja
Tillagningssätt
- Stek den rivna moroten i en mindre gryta en minut. Lägg i kycklingvingarna och rör om.
- Häll på ca 1 l vatten. Låt koka i ca 30 min.
- Sedan så brukar jag ta ut vingarna på en tallrik och dela itu kött från skin och ben. Kött tillbaka till grytan och det andra slängs.
- Kryddas med salt, peppar, Vegeta. Koka.
- Blanda ägg, mandelmjöl, pofiber, fiberhusk och bakpulver i en annan liten skål. Salta lite. Rör om ordentligt så att man får en jämn och tjockare massa.
- Klicka med en tesked en och en i kokande soppan och låt koka ytterligare 5 minuter.
- Krydda med persilja på slutet.
Hoppas det smakar lika gott för er som för mig!