Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • ca 500 g strimlad/tärnad kycklinglårfilé
  • ca 80 g kalkonbacon
  • 1 st Rödlök
  • 1 st Äpple
  • 1 st Paprika
  • 1 st Morot
  • 1 st Lime
  • 1.1 msk Ingefära, färskriven
  • 1 msk Curry, röd
  • 2.3 dl Kokosmjölk
  • 0.2 dl Koriander, finhackad
  • Salt
  • Olja
  • Blomkålsris till servering
  • Cashewnötter till servering

Tillagningssätt

1. Skala rödlök och skär i klyftor. Kärna ur äpplet och skär i klyftor. Dela paprikan och ta bort kärnorna, skär den i 2 cm stora bitar. Skala moroten, dela den på längden och skiva ½ cm tjocka skivor. Finriv det yttersta skalet av limen och pressa juicen.

2. Bryn den strimlade kycklingen och baconet hastigt i olja, lägg ner grönsakerna, curryn och ingefäran. Låt allt fräsa ihop ett par minuter och häll sedan ner lime och kokosmjölk. Koka ca 5 minuter och smaka av med salt.

Servera med blomkålsris och om ni önskar, rostade cashewnötter.


Kommentera

Nästa Avokadocrème

Giglio.se