Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Ingredienser
- ca 500 g strimlad/tärnad kycklinglårfilé
- ca 80 g kalkonbacon
- 1 st Rödlök
- 1 st Äpple
- 1 st Paprika
- 1 st Morot
- 1 st Lime
- 1.1 msk Ingefära, färskriven
- 1 msk Curry, röd
- 2.3 dl Kokosmjölk
- 0.2 dl Koriander, finhackad
- Salt
- Olja
- Blomkålsris till servering
- Cashewnötter till servering
Tillagningssätt
1. Skala rödlök och skär i klyftor. Kärna ur äpplet och skär i klyftor. Dela paprikan och ta bort kärnorna, skär den i 2 cm stora bitar. Skala moroten, dela den på längden och skiva ½ cm tjocka skivor. Finriv det yttersta skalet av limen och pressa juicen.
2. Bryn den strimlade kycklingen och baconet hastigt i olja, lägg ner grönsakerna, curryn och ingefäran. Låt allt fräsa ihop ett par minuter och häll sedan ner lime och kokosmjölk. Koka ca 5 minuter och smaka av med salt.
Servera med blomkålsris och om ni önskar, rostade cashewnötter.