Kyckling med grönsaks gratäng

Recept Enkel och snabb matlagning med få ingredienser

Ingredienser

  • ca 4 kycklingbröst
  • 2-3 tsk rosmarin
  • ca 400 gr frysta grönsaker eller färska (beror på vad man har hemma)
  • 1 1/2-2 dl grädde
  • ev soya, chilli sås

Tillagningssätt

  1. Krydda kycklingen med salt, peppar och rosmarin och lägg på smörpapper.
  2. Vik sedan över papperet och banka ut kycklingbrösten med en kavel tills det blir ca 1 1/2 cm tjocka.
  3. Stek i stekpananna  med olja, 3-4 min på varje sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnspanna, salta och peppra, häll i lite soyasås och ev chillisås, grädde och grädda i ugn ca 20 min på 200 gr.

Kommentera

Nästa Dragonkyckling

Giglio.se