Krämig fisksoppa med torsk

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 400 g valfri fiskfilé
  • 150 g skalade räkor
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • ½ msk smör
  • 1–2 msk färskpressad citron
  • 7 ½ dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl hackad dill
  • salt och peppar
  • 2 tsk finrivet citronskal

Tillagningssätt

  1. Skär fiskfilén i bitar.
  2. Skala och finhacka 1 morot och 1 gul lök. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull.
  3. Tillsätt 1–2 msk färskpressad citron och 71/2 dl vatten.
  4. Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt koka i 5 minuter. Rör ner vispgrädde och lägg i fisken.
  5. Låt koka på svag värme i 3 minuter.
  6. Tillsätt de skalade räkorna och hackad dill, salta och peppra. Toppa med 2 tsk finrivet citronskal.

 

Recept från Allers


Kommentera

Nästa Kardemummakaka

Giglio.se