Krämig fisksoppa med torsk
Ingredienser
- 400 g valfri fiskfilé
- 150 g skalade räkor
- 1 morot
- 1 gul lök
- ½ msk smör
- 1–2 msk färskpressad citron
- 7 ½ dl vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl hackad dill
- salt och peppar
- 2 tsk finrivet citronskal
Tillagningssätt
- Skär fiskfilén i bitar.
- Skala och finhacka 1 morot och 1 gul lök. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull.
- Tillsätt 1–2 msk färskpressad citron och 71/2 dl vatten.
- Smula ner fiskbuljongtärningarna och låt koka i 5 minuter. Rör ner vispgrädde och lägg i fisken.
- Låt koka på svag värme i 3 minuter.
- Tillsätt de skalade räkorna och hackad dill, salta och peppra. Toppa med 2 tsk finrivet citronskal.
Recept från Allers