Köttbullar i tomatsås

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 1/2 kg nötfärs
  • 1/2 kg lammfärs
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt, peppar, paprikapulver
  • Persilja
  • 2 tsk Vegeta
  • 1 ägg (kan uteslutas vid äggallergi)
  • Ca 3 dl grädde
  • 3 msk tomatpuré
  • Rosmarin

Tillagningssätt

Hacka i små bitar lökar eller använd elhackare som jag.

Blanda allt och låt vila ca en halvtimme så att smakerna slås ihop.

Gör små bollar med blöta händer och stek i smör tills det får lite färg.

Häll i grädde, tomatpuré och krydda med salt, peppar och i tsk rosmarin.

Låt puttra i  ca 10 minuter. Klart!

Servera med kokta grönsaker och sallad.


Kommentera

Nästa Amerikansk barbecuekyckling

Giglio.se