Kokosbröd

Recept LCHF Bröd

Ingredienser

  • 10 ägg
  • 50 gr smält smör
  • 1 tsk salt
  • 2 dl kokosnötsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • ev linfrön,sesamfrön både att ha i degen men även som dekoration (använd frön du gillar)

Tillagningssätt

  1. Vispa äggen pösigt och häll i det smälta smöret och saltet.
  2. Blanda ordentligt och till sist tillsätt de torra ingredienserna.
  3. Häll smeten i en form klädd med smörpapper och toppa med sesamfrön.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter, eller tills man får gyllene brun färg.

Näringsinnehåll:

Ingrediens Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer Alkohol
Totalt 1680 kcal 397 kcal 1061 kcal 105 kcal 116 kcal 0 kcal
  i gram   98 g 120 g 26 g 61 g 0 g
i E%   24% 63% 6% 7% 0%
  10 st ägg 824 kcal 74 g 58 g 2 g 0 g 0 g
  50 gr smält smör 360 kcal 0 g 41 g 0 g 0 g 0 g
  1 tsk salt 0 kcal 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g
  2 dl kokosmjöl 341 kcal 20 g 13 g 18 g 40 g 0 g
  2 msk fiberhusk 35 kcal 0 g 0 g 0 g 17 g 0 g
  2 tsk bakpulver 17 kcal 0 g 0 g 4 g 0 g 0 g
  1 msk linfrö 49 kcal 2 g 4 g 0 g 3 g 0 g
  1 msk sesamfrö 52 kcal 2 g 5 g 1 g 1 g 0 g

 Inspiration fick jag från Marianns LCHF men gjort om lite


Kommentera

Nästa Coleslaw

Giglio.se