Kesobröd i långpanna
Upplagt av admin den 2015-01-21 21:15
Recept LCHF Bröd
Ingredienser
- 3 ägg
- 1/2 liten burk keso (125 gram)
- 3 msk kokosmjöl
- 4 msk mandelmjöl (om du är nötallergiker ta 5 msk kokosmjöl istället)
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk smält kokosfett eller annan neutral olja
- 1 nypa salt
- Tillsätt lite chiafrön eller hackade nötter/frön om du vill ha ett bröd med lite mer tuggmotstånd.
Tillagningssätt
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer.
- Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
- Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
- Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön på.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills det får gyllene brun färg.
- Skär sedan i önskade bitar.
- Gott att rosta!