Kesobröd i långpanna

Recept LCHF Bröd

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1/2 liten burk keso (125 gram)
  • 3 msk kokosmjöl
  • 4 msk mandelmjöl (om du är nötallergiker ta 5 msk kokosmjöl istället)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk smält kokosfett eller annan neutral olja
  • 1 nypa salt
  • Tillsätt lite chiafrön eller hackade nötter/frön om du vill ha ett bröd med lite mer tuggmotstånd.

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer.
  3. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
  4. Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
  5. Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön på.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills det får gyllene brun färg.
  7. Skär sedan i önskade bitar.
  8. Gott att rosta!

Kommentera

Nästa Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk

Giglio.se