Kardemummakaka

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk honung eller sukrin
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • smör och sesamfrön till formen och mandelflarn till dekoration

Tillagningssätt

  1. Ta fram smöret så det blir rumsvarmt.
  2. Smörj en avlång bakform och strö i sesamfrön så det blir jämnt fördelat.
  3. Vispa smör och honung (eller sukrin) kraftigt med elvisp tills det blir en fin och jämn massa.
  4. Knäck ner äggen i smöret, ett i taget. Vispa kraftigt emellan, så smöret och äggen går ihop.
  5. Rör samman mandelmjöl med fiberhusk, bakpulver, vanilj och kardemumma. Vänd ner blandningen i smeten. Häl i grädde och blanda väl.
  6. Strö över sesamfrön och mandelflarn innan gräddningen.
  7. Grädda på 175° i ca 30 minuter.
  8. Ta ut formen och låt kakan vila en stund, innan den stjälps upp på ett fat.
  9. Stick ner en smal stekspade längs kanten och lyft lite försiktigt från botten innan den vänds upp.
  10. Låt kakan svalna en stund. Den blir saftig och fin om den sen får kallna under formen.
  11. Servera med grädde och bär. Jätte gott!

Inspiration: fr Birgitta Höglund


Kommentera

Nästa Fetaostfylld Kycklingfilé

Giglio.se