Jordgubbstårta
Tårtbotten
- 7 ägg
- 200 gr smält osaltat smör
- 2 dl grädde
- 4 msk sukrin
- 2dl kokosmjöl
- 1 tak vaniljpulver
- 3 tsk bakpulver
Tillagningssätt
- Vispa äggen fluffigt, tillsätt smöret, grädden, vanilj och sukrin.
- Vispa noga.
- Blanda kokosmjölet med bakpulvret och blanda ner i smeten.
- Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
- Grädda i 175 gr i 35-40 min.
- Testa med en sticka att tårtbotten är torr. Låt svalna.
Fyllning:
- Mixa 250 gr jordgubbar.
- Vispa grädden.
- Dela tårtbotten i 2 delar och lägg på dem mixade jordgubbar och bred ut tunnt med grädde emellan.
- Sätt ihop tårtbottnarna.
- Garnera med grädde och resterande jordgubbar.