Jordgubbstårta

Recept LCHF Efterrätt

Tårtbotten

  • 7 ägg
  • 200 gr smält osaltat smör
  • 2 dl grädde
  • 4 msk sukrin
  • 2dl kokosmjöl
  • 1 tak vaniljpulver
  • 3 tsk bakpulver

Tillagningssätt

  1. Vispa äggen fluffigt, tillsätt smöret, grädden, vanilj och sukrin.
  2. Vispa noga.
  3. Blanda kokosmjölet med bakpulvret och blanda ner i smeten.
  4. Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  5. Grädda i 175 gr i 35-40 min.
  6. Testa med en sticka att tårtbotten är torr. Låt svalna.

Fyllning:

  1. Mixa 250 gr jordgubbar.
  2. Vispa grädden.
  3. Dela tårtbotten i 2 delar och lägg på dem mixade jordgubbar och bred ut tunnt med grädde emellan.
  4. Sätt ihop tårtbottnarna.
  5. Garnera med grädde och resterande jordgubbar.

Kommentera

Nästa Ajvar dippsås

Giglio.se