Fylld kycklingfilé
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- 125 gram vitlöksost
- 2 msk hackad persilja
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
- 1 msk smör
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 st kycklingbuljong tärning
- 1 msk kinesisk soja
- 8 st körsbärstomater
Tillagningssätt
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär en ficka i varje filé och fyll med en klick vitlöksost och hackad persilja. Fäst med tandpetare,
3. Krydda med salt och peppar, och bryn i smör. Lägg över i en form.
4. Blanda grädde, fond, soja och resten av vitlöksosten i stekpannan och låt koka upp. Häll över kycklingen och in i ugnen ca 15 minuter. Strö över tomater och in i ugnen 5 minuter till.
Serveringsförslag: Klyftpotatis, ris, blomkålsris, kokta grönsaker.