Fritatta
Ingredienser
- ägg
- några gröna oliver fyllda med paprika
- 3 till 4 tunna skivor av mozzarella
- torkat oregano
- peppar och salt
- olivolja
- grönsallad och 2 tomater (frivilligt, till garnering och dekoration)
Tillagningssätt
Vispa ägg med oregano, peppar och lite salt (oliverna redan är salta).
Hacka oliverna och lägg till dem också.
Låt blandningen stå några minuter innan oljan värms upp.
Värm lite olivolja.
Lägg fritatta blandningen.
Sänk värmen och låt fritatta steka med locket på.
Kolla efter 2-3 minuter. När det redan är "hög" och har en skorpa, lägg mozzarella.
Täck och låt den stå en minut tills mozzarellan smälter.
Skär tomater i skivor, blanda dem med lite olivolja och oregano.
Servera den på toppen av bladen isbergssallad, dekorerad med tomatskivor.
Skiva det som pizza och servera.