Farish kebab

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser för 4–6 personer

  • 12 grillspett
  • 800 g finmalen lammfärs eller nötfärs
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl färsk koriander
  • ½ dl bladpersilja
  • 5 myntablad
  • 2 ägg
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt efter smak
  • olivolja till pensling

Tillagningssätt

• Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
• Ta fram köttfärsen och lägg den i en bunke.
• Skala och dela löken och vitlöken i mindre bitar. Mixa
dem i matberedare tillsammans med koriandern, blad­
persiljan och myntan. Eller finhacka alltsammans för hand.
• Lägg det mixade i bunken med köttfärsen. Tillsätt äggen,
alla kryddorna och saltet och blanda till en smidig färs.
• Blöt händerna och forma färsen till små korvar, cirka
10 cm långa. Trä upp korvarna på spett (olja in spetten
först om de är av metall) och tryck fast dem ordentligt.
Pensla med olja.
• Grilla spetten i cirka 3–4 minuter runt om.
• Servera med tsatsiki, grönsallad och peperoni.

Källa: Morberg grillar boken


Kommentera

Nästa Hallon och kokos smoothie - LCHQ

Giglio.se