Egna jordnötsbars

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl mandelmjöl eller hasselnötsmjöl
  • 1 1/2 dl jordnötssmör
  • 1/2 dl honung
  • 2 msk hela linfrön
  • 1 1/2 dl hackade torkade aprikoser
  • 1 dl torkade tranbär

Tillagningssätt

Rosta havregryn och hasselnötsmjöl eller mandelmjöl i en torr stekpanna på medelvärme.
Värm jordnötssmör och honung i en kastrull tills det smälter. Ta från värmen och blanda i det rostade, linfrön, aprikoser och tranbär.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd avlång form, ca 18 x 26 cm. Ställ svalt.
Stjälp upp jordnötskakan och skär i bitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014.


Kommentera

Nästa Mumsiga mellisplättar!

Giglio.se