Currybiffar i ajvarsås
Biffar
- 800 gram nötfärs
- 2 ägg
- 2 msk kalvfond
- 2-3 msk curry
- 1 dl grädde
- salt, peppar
Ajvarsås
- 2 röda paprikor
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 dl ajvar stark
- 2 msk tomatpure
- Kalvfond, soja, salt och peppar
- 5 dl grädde (eller kokosmjölk om du äter paleo)
Tillagningssätt
Blanda ingredienserna till biffarna och forma höga biffar.
Stek i smör eller kokosfett tills de fått fin färg, sätt på ugnen på 200 grader. Lägg över biffarna i ugnsform när de är stekta.
Skär ner paprikan, finhacka löken och stek i smör, riv ner vitlök, tomatpuré och häll på grädden. Smaka av med kalvfond, soja, salt och peppar. Koka upp och häll sedan över biffarna och låt allt sedan gå färdigt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Servera blomkålsris till eller smörstekt vitkål som jag gjorde. Smaklig måltid.