Citronpaj LCHF

Recept LCHF Efterrätt

Pajdeg

  • 60 g smör
  • 1 ägg
  • 1,5 msk sukrin + 1/4 krm stevia
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl fibrex
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver

Fyllning

  • 2 ägg
  • 1,5 msk sukrin + 1/4 tsk stevia.
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 citron - skal och saft
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver

Tillagningssätt

Pajdeg
  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Häll det smälta smöret i äggsmeten.
  4. Blanda kokosnötsmjölet med bakpulver och vaniljpulver och rör ner i smeten.
  5. Låt vila i kylsen ca 5-10 min och tryck ”kladda” sen ut i springform ca 17 cm i diameter.
Fyllning
  1. Vispa ihop ägg och sötning. Blanda creme fraiche samt skal och saft från en citron. Tillsätt vaniljpulver.
  2. Häll fyllningen i skalet och grädda i 175 grader 30-35 min. Fyllningen behöver inte stanna helt., det gör den när det svalnar.
  3. Servera pajen med lättvispad grädde.

Kommentera

Nästa Kräftor

Giglio.se