Citronpaj LCHF
Upplagt av admin den 2012-09-12 10:53
Recept LCHF Efterrätt
Pajdeg
- 60 g smör
- 1 ägg
- 1,5 msk sukrin + 1/4 krm stevia
- 0,5 dl kokosmjöl
- 0,5 dl fibrex
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk äkta vaniljpulver
Fyllning
- 2 ägg
- 1,5 msk sukrin + 1/4 tsk stevia.
- 2 dl creme fraiche
- 1 citron - skal och saft
- 1/2 tsk äkta vaniljpulver
Tillagningssätt
Pajdeg
- Smält smöret.
- Vispa ägg och sötning pösigt.
- Häll det smälta smöret i äggsmeten.
- Blanda kokosnötsmjölet med bakpulver och vaniljpulver och rör ner i smeten.
- Låt vila i kylsen ca 5-10 min och tryck ”kladda” sen ut i springform ca 17 cm i diameter.
Fyllning
- Vispa ihop ägg och sötning. Blanda creme fraiche samt skal och saft från en citron. Tillsätt vaniljpulver.
- Häll fyllningen i skalet och grädda i 175 grader 30-35 min. Fyllningen behöver inte stanna helt., det gör den när det svalnar.
- Servera pajen med lättvispad grädde.