Chocolate brownies
Upplagt av admin den 2013-02-10 12:09
Recept Efterrätt (ej LCHF)
Ingredienser
- 150 g smör
- 150 g valnötter
- 1 dl kakao
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
Garneringen
- smält blockchoklad
- 1,5 dl vispgrädde
- valnötter
Tillagningssätt
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält fett och rör i kakao. Låt det svalna.
- Hacka nötterna under tiden.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulver och hassellnötterna.
- Bred ut smeten i bakplåtskläd långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
- Skär den avsvalnade kakan.
- Smält blockchoklad och häll i grädde. Bred på kakan. Lägg eventuellt en valnöt i mitten på varje brownie.