Chocolate brownies

Recept Efterrätt (ej LCHF)

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g valnötter
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Garneringen

  • smält blockchoklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • valnötter

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält fett och rör i kakao. Låt det svalna.
  3. Hacka nötterna under tiden.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulver och hassellnötterna.
  5. Bred ut smeten i bakplåtskläd långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  6. Skär den avsvalnade kakan.
  7. Smält blockchoklad och häll i grädde. Bred på kakan. Lägg eventuellt en valnöt i mitten på varje brownie.

Kommentera

Nästa LCHF frallor

Giglio.se