Cheesecake LCHF
Upplagt av admin den 2011-12-30 19:35
Recept LCHF Efterrätt
Botten
- 250g nötter
- 1 tsk kanel
- 100g smält smör
Fyllning
- 500 gr Philadelphiaost
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 1/2-1 dl sötströ eller sukrin
Topping
Tillagningssätt
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa nötterna ordentligt.
- Blanda sedan i kanel och smält smör till en massa.
- Fördela i en form (ca 24cm) med löstagbar botten.
- Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
- Vispa osten jämn.
- Tillsätt ägg, sötningsströ och vanilj pulver.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 45 min.
- Låt kakan svalna något.
- Rör Créme Fraiche tills den blir till en jämn, lite rinnigare smet och bre den över kakan i ett jämnt lager.
- Grädda ytterligare 10 min.
- Låt kakan kallna och ställ i kylskåp minst två timmar innan den serveras väl kyld, gärna garnerad med bär.