Brownietryffel

Recept Efterrätt (ej LCHF)

Ingredienser

  • 200 gr smör
  • 2 dl strösocker
  • 200 gr mörk choklad
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl

Till servering

  • vispad grädde
  • ev bär
  • kakao att puddra över

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Smält smör, socker och choklad i en kastrull under omrörning. Låt chokladblandningen svalna till 50 gr.
  3. Blanda ner äggen och sikta ner mjölet. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en bakplåts-papperskläd avlång brädform som rymmer ca 1 liter.
  5. Grädda ca 35 min i mitten av ugnen.
  6. Skiva brownietryffel när den är fortfarande ljumen och puddra med kakao. Servera med vispad grädde och ev bär.

Mumsigt gott!

 


Kommentera

Nästa Smörstekt kycklingfile med blåmögelost

Giglio.se