Blommkålsoppa

Recept LCHF Lunch/ Middag

För ca 4 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 blomkålshuvud
  • 5 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • Riven ost
  • Salt, peppar

Tillagningssätt

Hacka lökar fint och fräs i en kastrull med en ordentlig smörklick. Om du vill reda soppan lite kan du pudra över 1 tsk mjöl.
Häll i vatten och grönsaksbuljonger och låt koka upp. Dela blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrullen. Koka ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
Häll i grädden och låt koka upp. Mixa med mixerstav tills soppan är slät.
Smaka av med salt och peppar. Om man vill kan man tillsätta lite cayennepeppar.Blanda i riven ost innan serveringen.
Vill du ha en kraftigare soppa: ta mer grädde och mindre mängd vatten.
Smaklig måltid!


Kommentera

Nästa Rödlökstsatsiki

Giglio.se