Blomkålsgratäng

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 1 st blomkålshuvud
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 1/2 purjolök, strimlad (går bra utan också)
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt, peppar

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela blomkålshuvudet i mindre buketter och förväll dem några minuter i lättsaltat vatten.
  3. Fördela blomkålen i en smord form och strö över den strimlade purjolöken.
  4. Vispa samman ägg, grädde, 1 dl av rivosten och kryddorna. Häll äggsmeten över blomkålen och strö över resterande ost.
  5. Gratinera i 225 grader ca 15-20 min.

Kommentera

Nästa Kantarellpaj LCHF

Giglio.se