Biff stroganoff

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 st lagerblad
  • Ca 700 gr nötbog
  • 3 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk Vegeta
  • 2 tsk paprikapulver
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • Ca 6 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 msk creme fraiche

Tillagningssätt

  1. Skala och skiva lök och vitlök.
  2. Stek löken i smör i en djupare stekpanna.
  3. Skär köttet i strimlor och tillsätt till löken.
  4. Krydda köttet med salt, peppar och Vegeta.
  5. Rör ner paprikapulver, tomatpuré och senap.
  6. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka  ca 1 och 1/2 timme eller tills köttet är mört.
  7. Blanda ner crème fraiche och låt sjuda ca 5 minuter.
  8. Servera med kokta eller stekta grönsaker eller blomkålspuré.

Kommentera

Nästa Omelett med purjölök och feta ost

Giglio.se