Biff stroganoff
Upplagt av den 2015-03-10 21:59
Recept LCHF Lunch/ Middag
Ingredienser
- 1 stor gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 2 st lagerblad
- Ca 700 gr nötbog
- 3 msk smör
- Salt
- Peppar
- 1 tsk Vegeta
- 2 tsk paprikapulver
- 4 msk tomatpuré
- 1 msk dijonsenap
- Ca 6 dl vatten
- 1 dl grädde
- 1 köttbuljongtärning
- 4 msk creme fraiche
Tillagningssätt
- Skala och skiva lök och vitlök.
- Stek löken i smör i en djupare stekpanna.
- Skär köttet i strimlor och tillsätt till löken.
- Krydda köttet med salt, peppar och Vegeta.
- Rör ner paprikapulver, tomatpuré och senap.
- Tillsätt vatten och buljongtärning och koka ca 1 och 1/2 timme eller tills köttet är mört.
- Blanda ner crème fraiche och låt sjuda ca 5 minuter.
- Servera med kokta eller stekta grönsaker eller blomkålspuré.