Bärkaka utan ägg

Recept Recept för allergiker (Ej LCHF)

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 4½ dl Vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk eller vatten
  • 250 g hallon eller andra goda bär

Tillagningssätt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låta det kallna lite grann.
Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner mjölken och till sist det smälta smöret.
Rör om till en fin och jämn smet.
Häll ner smet i en smord  form.
Strö över bär/ hallon på kakan. 
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
Känn med en sticka om den är klar, är den kladdig så behöver den lite mer tid.

Bärkaka kan bakas som muffins också.


Kommentera

Nästa Vitkålsmos

Giglio.se