Auberginegratäng

Recept LCHF Lunch/ Middag

Ingredienser

  • ca 500 gr nöttfärs
  • 4 st aubergine
  • olivolja
  • 1 st gul, finhackad
  • 2 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk torkad oregano
  • 400 gr krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 lagerblad
  • salt
  • ca 2 dl grädde
  • riven ost till att toppa med

Tillagningssätt

  1. Skala och skär auberginerna på längden i 1 cm tjocka skivor, salta lite på båda sidor och lägg åt sidan på en duk så länge.
  2. Häll en skvätt olivolja i en stor kastrull. Tillsätt lök, vitlök  och fräs på medelvärme i några minuter tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt köttfärsen och när den är genomstekt häll i tomaterna, lagerbladet och buljongtärningen. Låt småkoka i 10 minuter under lock. Smaka av med salt, peppar och oregano.
  4. Smörj en ugnsfast form och lägg hälften av auberginer i botten som ett täckande lager. Häll på hälften av köttfärssåsen och täck med resten av auberginer och avsluta med köttfärssåsen som är kvar. Häll över grädden och strö på önskad mängd ost.
  5. Grädda på 200 grader i ca 30 minuter.
  6. Servera med en grönsallad.

Kommentera

Nästa 2 minuters LCHF bröd

Giglio.se