Äppelkaksmuffins

Recept LCHF Efterrätt

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mandelmjölk
  • 2 ägg
  • 3/4 dl sukrin
  • 50 gram smör
  • 1 äpple hackat i småbitar
  • 2 tsk kanel

Frosting

  • 50 g smör vispas vitt
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 msk äkta vanilj
  • 2 msk sukrin

Dekoration

  • 1-2 äpplen

Tillagningssätt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och sukrin poröst.
  3. Smält smör och vispa ner det i smeten.
  4. Tillsätt mjölk och mandelmjöl blandat med bakpulver.
  5. Hacka äpplet till småbitar och rör ner dem i smeten ihop med kanel.
  6. Vispa till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformar.
  7. Grädda i 12-14 minuter.

Frosting

  1. Vispa smöret med elvisp tills det blir vitt.
  2. Lägg i philadelphiaosten och fortsätt vispa.
  3. Blanda i vanilj och sukrin.
  4. Spritsa eller bred ut frostingen på muffinsen när de är svala.

Eventuellt:

Torkade äppelchips som dekoration
Skär ett äpple i tunna skivor. Lägg skivorna på en plåt och torka  i ugnen på 40 grader i cirka 10 timmar, eller över natten, tills de är helt torra.

Inspiration från Kurera


Kommentera

Nästa Torkade äpplen

Giglio.se