Äppelkaksmuffins
Ingredienser
- 3 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl mandelmjölk
- 2 ägg
- 3/4 dl sukrin
- 50 gram smör
- 1 äpple hackat i småbitar
- 2 tsk kanel
Frosting
- 50 g smör vispas vitt
- 100 g philadelphiaost
- 1 msk äkta vanilj
- 2 msk sukrin
Dekoration
- 1-2 äpplen
Tillagningssätt
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och sukrin poröst.
- Smält smör och vispa ner det i smeten.
- Tillsätt mjölk och mandelmjöl blandat med bakpulver.
- Hacka äpplet till småbitar och rör ner dem i smeten ihop med kanel.
- Vispa till en jämn smet. Häll smeten i muffinsformar.
- Grädda i 12-14 minuter.
Frosting
- Vispa smöret med elvisp tills det blir vitt.
- Lägg i philadelphiaosten och fortsätt vispa.
- Blanda i vanilj och sukrin.
- Spritsa eller bred ut frostingen på muffinsen när de är svala.
Eventuellt:
Torkade äppelchips som dekoration
Skär ett äpple i tunna skivor. Lägg skivorna på en plåt och torka i ugnen på 40 grader i cirka 10 timmar, eller över natten, tills de är helt torra.
Inspiration från Kurera