Kycklinglårfilé i ugn med vitlök
Enkel och snabb matlagning med få ingredienser
Ingredienser:
- 2 kg kycklinglårfilé
- 250 g delade körsbärstomater
- 2 paprikor i bitar (valfri färg)
- 2 dl kalamata oliver (jag tog vanliga gröna kärnfria oliver som jag hade hemma)
- 8 vitlöksklyftor, skivade
- 1 kruka färsk basilika
- 1 dl olivolja
- 2 msk flingsalt (eller himalaya salt)
- 1 tsk svartpeppar
Tillagningssätt
- Fördela alla ingredienser på en ugnsplåt och ringla över olja (spara hälften av basilikan till servering). Salta och peppra.
- Tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar. För krispigare yta på kycklingen, sätt plåten högre upp i ugnen, på grilleffekt, de sista 5 minuterna. Servera med valfria tillbehör.
Källa och inspiration www.coop.se