Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Enkel och snabb matlagning med få ingredienser

Ingredienser:

  • 2 kg kycklinglårfilé
  • 250 g delade körsbärstomater
  • 2 paprikor i bitar (valfri färg)
  • 2 dl kalamata oliver (jag tog vanliga gröna kärnfria oliver som jag hade hemma)
  • 8 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk flingsalt (eller himalaya salt)
  • 1 tsk svartpeppar

Tillagningssätt

  1. Fördela alla ingredienser på en ugnsplåt och ringla över olja (spara hälften av basilikan till servering). Salta och peppra.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 2 timmar. För krispigare yta på kycklingen, sätt plåten högre upp i ugnen, på grilleffekt, de sista 5 minuterna. Servera med valfria tillbehör.

 

Källa och inspiration www.coop.se


Kommentera

Nästa Fetaoströra med basilika

Giglio.se