Den enklaste chimichanga

Enkel och snabb matlagning med få ingredienser

Ingredienser

  • 200 g vitkål
  • 400 g fryst sojafärs
  • 40 g tacokrydda ekologisk
  • 3 dl vatten
  • 300 g fullkorn tortillabröd ( 4 stycken)
  • 1 dl olja
  • lite salt

Tillagningssätt

  1. Riv vitkål på grova sidan av rivjärnet. Stek sojafärs och vitkålen i 1 msk olja. (Det funkar förstås även med köttfärs.) Häll i tacokrydda och vatten. Salta lite vid ev behov. Låt vattnet koka in.
  2. Fördela färsfyllningen på 4 stora tortillabröd och vik ihop till paket. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner rullarna med skarven nedåt och stek till fin färg runt om.
  3. Servera med skurna grönsaker, till exempel paprika, gurka, tomat och avokado.

 

Källa och inspiration www.coop.se


Kommentera

Nästa Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Giglio.se